tisdag 25 januari 2011

Plugga


Ännu lite mera plugg idag! Känns så otroligt konstigt att jag måste börja ta tag i mitt liv och inte bara gå hemma. Kändes lite tungt att gå upp imorse, är inte helt kry än, så det känns det ska jag erkänna. Och visst kommer jag säkerligen sakna det här att kunna gå och skrota hemma ibland. Men missförstå mig inte nu, jag vill verkligen inte gå hemma längre. Det jag menar är att steget från att gå hemma och skrota till att börja med svåra IT-studier är väldigt stort. Men jag vill absolut det här och trivs inte med att bara gå hemma. Det ger mig inte så mycket. Känns ibland som om hjärnan skrumpnar på mig och det vill jag verkligen inte. Jag behöver utmaningar och stimulans i mitt liv. Jag vet att jag kommer komma in i det här ju fler dagar som går. Ska bli riktigt givande att träffa nya människor att lära känna och umgås med. Och sen att få sjunka in i intressanta stimulerande studier. Mitt liv förändras ganska drastiskt, inte så konstigt att man känner sig lite liten i allt.


Idag hoppas jag att kurslitteraturen kommer i brevlådan. Det är den här boken som jag ska fördjupa mig i. Den är på engelska och det hoppas jag inte ska bli alltför jobbigt, att det inte är för mycket fackspråk. Nåja, det finns väl lexikon annars. Jag tycker verkligen att det är ett intressant ämne och det känns otroligt stort att jag ska bli bättre på ämnet. Ja för det räknar jag kallt med. Lite stort av mig kanske, men det är jag övertygad om att jag ska bli. Bättre på IT, efter en termins studier, det vore nog konstigt annars. 




På torsdag eftermiddag ska Tomas och jag till Familjerådgivningen. Om ni minns så var vi på väg att separera och hade några hemska dygn för några veckor sedan. Men vi kom fram till att vi älskar varandra och vill vara tillsammans så då får vi helt enkelt jobba ännu mer på förhållandet. Och då kände vi att vi behöver hjälp utifrån. Så jag bad Tomas att boka tid och på torsdag ska vi då iväg. Vi har varit där tidigare och det gav oss mycket, så det känns bra att få komma dit igen. Hoppas nästan på att få samma person igen. Minns att hon var riktigt bra. Fick både mig och Tomas att tänka till hur vi beter oss och vad vi säger. Hon behöll sig neutral och tog ingens parti vilket är nödvändigt om det ska ge oss något vettigt. Jag är öppen för vad det ska ge mig och Tomas. Jag tror att även om man kan prata tillsammans på hemmaplan så fastnar man lätt i mönster som inte nödvändigtvis är så bra. Terapeuter är specialiserade på att få människor att öppna sig och få fram nya saker.



Nu hoppas jag på en bra dag för oss alla!
Sköt om er!
Kram!


4 kommentarer:

  1. Att ställa om sig till studier är nog inte så lätt så jag tycker du är både modig och "duktig", skönt också att få jobba med hjärnan :-)
    Du kommer fixa det galant vännen!
    Kram, Maria

    SvaraRadera
  2. Tack vännen! Jo det ger sig nog till slut. Har jag klarat 3 års universitetsstudier så ska jag nog klara en termins studier. Ha det bra! Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag tycker det brukar vara lättare att läsa engelsk facklitteratur än engelsk skönlitteratur. Enklare språk, och kan man facktermerna på svenska brukar dom heta rätt lika på engelska. Förresten är väl våra flesta IT-uttryck lånade från engelskan. Så det går säkert bra för dig!

    Hoppas också ni kan få bra hjälp hos familjerådgivaren!

    Kram Peter L

    P.S Kommentarsfunktionen till den här bloggen är rätt rasslig... :-( Du kan säkert fixa till en bättre när du pluggat IT ett tag!

    SvaraRadera
  4. Peter: Jaa det kanske är som du säger med den engelska facklitteraturen. Boken kommer idag äntligen så det ska bli intressant. Men det blir nog inte den värsta boken rent fackspråksmässigt.

    Vad tråkigt med kommentarsfunktionen. Ska kolla upp vad jag kan göra åt det. Älskar era kommentarer, så jag vill självklart att det ska fungera. Kram!

    SvaraRadera